Twin Peaks S01E03 – Zen, or The Skill to Catch a Killer

I det här avsnittet fortsätter dom att rulla vidare med en del märkligare grejer ihop med det “normala”, det är mer “Twin Peaks normalt”. Något som slog mig under det här avsnittet är att det verkar inte som att dom fokuserar allt för mycket på vad som hände med Laura Palmer. Det har tagit en jävla tid att flytta fram den storyn men samtidigt så har dom verkligen gått in mer på karaktärerna i Twin Peaks. Laura Palmer verkar ju ha varit involverad i stora delar vad som pågick i staden och det satte ju utan tvekan spår. Men när dom har valt att lägga så stort fokus på allt annat så börjar man ju luta åt att dom har något annat med storyn.

Så vad har vi för “storylines” just nu?
– Mordet på Laura Palmer.
– Allt som pågår runt sågverket.
– Hotellet (främst hotellägaren).

En rätt intressant grej under det här avsnittet var att dom valde att antingen snacka om drömmar eller drömma under flera scener i det här avsnittet. Cooper pratade om en dröm han hade om Tibet och intuition. Audrey som sen snackar och dansar i cafét där dom nämner drömmar. Sen givetvis avslutningen på avsnittet där Cooper är i en dröm med dvärgen som snackar baklänges och Laura Palmer. Trevligt liten detalj.

Det här inlägget postades i TV-Serier och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *